magyarnyelvindogerman-german

magyarnyelvindogerman-german

Lektion37- A tiszta, tisztel, tisztes.

2023. augusztus 17. - Gelimtrtrddddd

Ento: A magyar nyelv indogermán és germán nyelv, nem fingár, vagy ahogy mondják finnugor, de stak fingugribugri, így a tiszta hang nem volna szláv, de ha az is volna, úgy igenstak torz hang volna, a szláv čěśtǫ-tól. De bizonylosza, hogy nem-e az indogermán dei stumától ered, ahogy dísz-dics is, r-s formája a germán tir, és ha most török etimológia volna, úgy a fingáristáknak totál nakta is volna, hogy ezt a hangot így töröknek mondják, mondván, hogy r-s váltás, ana mondjuk a germánnál is ott van: öresz-örer(wirs-wirr). Így a tiszta etimológiája bizonylosza, hogy-e a dísz t-s formája, vagy a tír-e vagy talán szláv hang. Az is volna, hogy nem szláv, hanem az indogermán dei stumától ered, stakhát a fingrsiták már ezt a hangot is szétbaszták és nem bírem az új-ónemmagyar bullshit struktúráját.


Tiszta:
Ígyhát vagy szláv vagy a dísz vagy a tír stumától eredne, de inkább dúrgerjük a hangot! A magyar nyelv indogermán és germán nyelv, így ilyen hangokvagy a boljától, Lichtől, vagy a szakítástól haratástól erednek, ahogy a szláv čěśtǫ is. Így volna olyan hang, hogy bolo, erről már írtunk, ahogy volna a német schier is, a skei-skai stumától, ettől a görög szín is, ahogy scheinnen, így szír volna, de a szín hangot, hisz görög, dúrgertük a bolvára.


A szakítástól, har stumától:
-Szenny: sken-skent indogermán stumától ered, így a szennyta volna, hisz hántva van.
-Harjana: a német rein hang, úgy ahogy a szláv čěśtǫ a szak stumától ered, a rein a har stumától, ahogy ettől sok hang van a magyarnál.
A haraj szláv formája a kraj volna, ezt mondják a karajnak, ahogy mondjuk a jevevényhang kard és karaj, de az etimológia bizonylosza, hisz a ku stumától, indogermán ker, a magyar kurajnak is rakja, vagyis ker-kor-kar. A lösung itt az volna, hogy a karaj hangot dúrgerjük, ahogy a kardot is, a hardura és harura, úgy a karajt a harajra és a ku stumától rakunk egy substantívot, ahogy kuraj.
A haraj inkább dunkó, tárgy volna, anaval harajunk, ja kausatív-presenz és possesívval, így ettől a harajna és harajnya.


Ranakeredva: azzal, hogy a fingristák a tiszta hangot szlávnak makogják, úgy azzal ők az új-ónemmagyar struktúráját bontják fel, hisz az ember így nem bírja hangot, ahogy mondjuk a dolgoz, bullshit z-vel, így totál dúrgerni kell, az ír dligi, germán dulgs is volna, ez Schuld, de az ember nm bírja ezt is, egy más Weltanschauung van az új-ónemmagyarnál, ahogy az ősmagyarnál, germagyarnál. A dolog és dolgoz hangokat én is mondanám szlávnak, hisz így dúrgerni vannak, de főhént úgy, hogy a dolog hangot a dunkóra is mondják. A dolog az Schuld, vagyis Schuldról beszélnek, és a dolgoz is egy bullshit z-s hang. Olyanokat is makognak a németizmustól, hogy feldolgozni?He? Ez így aufschuldigen volna, nem aufarbeiten.


Tisztes? Nem, hanem raktarekna, raktán rekkta, raktarakkta.

Bullshit hang, igenstak. Magyarul, ősmagyarul raktarekna, raktarakna, vagy raktarekkta, raktánrekkta.

Olyan hang, hogy jog nem van, az egy kreált libcsi hang, az is mondani volna,hogy habubsd, ennyi az. A magyarnak a fájandja van a ra és re stumától, a rakta, ez a racionális, az ősmagyar, az illiberális.
A német Vorlagéjára, a rechtschaffenre így magyarul raktarekna, raktánrekkta, stakhogy a szab, ahogy schaff libcsizmus:
Szablya? Stak a libcsinek van szablyja, azok kreálnak, alkoholizálnak vagy alkot izélnek, nem rakem ezt a hangot. A magyar illberális, racionális, germanoid, azt rakja, anat a rend, a ráció, Scott őrmester regya. A magyar nem libcsisked. Így a magyarnak a ra és re stumától regály van, ez az ősmagyar. Ígyhát: raktaregály.
Ranakeredva: a magyar nyelv, az ősmagyar struktúrájától ősmagyarra írtuk az új-ónemmagyart, dúrgertük a halandzsa jog hangot, hisz ősmagyarul rakta van, a ra és re stumától rak ez ta múltidővel rakta, úgy dúrgertük a libcsi szablyát, ennek helyett az ősmagyarnak regályja van, a ra és re stumától, úgy dúrgertük a tiszta hangot, és így a német Vorlagéjára: raktarekna, raktánrekkta, raktarekkta.


Tisztel, nem hanem borzong:
Ezt a hangot nem igen rakem, de egal is, hogy most szláv vagy a dei stumától eredne, inkább szláv, így dúrgerni van, és így mischmáscholni az, hogy a hang deis vagy deir vagyis tír is volna, és én ezt nem igen rakem, nem olyan ősmagyar, vagyis új-ónemmagyar struktúrája a tisztel hang, szláv(mischmáscholás, ahogy a fingristák is mischmáscholnak).
A tisztel helyett borzaszt, borzad borzong hangok, a bor stumától: germán borda, germán brazda, a barzda, így magyar hang, ahogy a borona, a boronka az igaz steil, a boróka, a borjú, a bárd, a borz, a borzong, a berzeng, a germán borosta,boroma, nem perem, a borni borekni...
A borzongás a bor stumától egy rakta hang volna, például borzong az ember a Jurassic Park songjára és arra hogy ott van egy tyrannoszaurus.
Példa: borzongunk, borzongani vagyunk a bolo, harjana raktarekktamánytól.


Anto: A tiszta hang etimológiája így bizonylosza, de így szláv, habár...hisz így dúrgeri van, és a struktúra rekkenteni, egy új struktúra rakni, az ősmagyar. A tisz volna az indogermán dei stumától is, ahogy dics és dísz is, de a helyje a tisztelnek új, vagyis stak az új-ónemmagyarnál volna ott, ahol van, de nem az ősmagyarnál. A tisztát így dúrgertük bolo-ra és harjanára és szennytára, a libernyák jog halandzsát dúrgertük a ra és rak stumáktól az ősmagyar raktára, a ibernyák szablyát a regályra, így rakódott raktarekkta, raktarekna, a tisztel hangot dúrgertük, ha a tiszta hangot is és az ősmagyar bor stumától raktuk borzong, borzad, borzaszt.


Nak: Azt is raktuk, hogy haraj van a har stumától, dúrgertük a karajt és raktunk harajt és kurajt. A har stuma az indogermán sék-től, vagyis szak-tól, és a sker-tól duas, nagy: harap, hartelni(harc)haraj, harajna, harma, harjama,hártya, germán hartjan, hardjan-tól, haru, hardu, haraszt,haránt, ahogy egyéb h-s formák ennél, ahogy hánt, hántu, hat...
A harag etimológiája bizonylosza, hisz van olyan hang, ahol a van vagy o, de e volna, ilyen hereng, nem harang, vagy herken, nem horkan, így van hereg hang is és harag is a har stumától. A harag nem fingár, a fingár etimológiák bullshitek, hisz a magyar nyelv indogermán és germán nyelv, így egy oppció volna, hogy a har, indogermán sker stumától ered, és olyan ahogy a törnya, vagyis Zorn, a Zorn hang a tör stumától ered.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarnyelvindogerman-german.blog.hu/api/trackback/id/tr6218195419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása